Блог

Заключителна конференция по проект „Европейска рамка за “Триъгълник на знанието” в областта на логистиката (FRAMELOG)“

На 11 юли 2019 г. в Милано, Италия се състоя заключителната конференция по проект „Европейска рамка за “Триъгълник на знанието” в областта на логистиката (FRAMELOG)“.

Събитието бе част от заключителния етап от изпълнението на проект FRAMELOG, осъществен в рамките на ERASMUS+ на Европейската комисия. Трансформационните и ключовите фактори за разгръщане на сътрудничеството между образованието, научните изследвания и бизнеса – трите страни на „триъгълника на знанието“ бяха основен фокус на конференцията. На събитието бяха представени основните резултати и документи, разработени от екипа по проекта през тригодишния му период на изпълнение:

  • Сборник с добри практики в областта на „триъгълника на знанието“ във висшите учебни заведения: съвкупност от примери за добри практики за създаване на „триъгълник на знанието“, базиран на сътрудничество между висшите учебни заведения, научните изследвания и бизнеса;
  • FRAMELOG – Европейска рамка за „триъгълника на знанието“ във висшите учебни заведения: насоки и инструменти за подпомагане на изпълнението и оценката на “триъгълника на знанието” в областта на логистиката и управлението на веригата на доставките (Logistics & Supply Chain Management);
  • Ръководство за оценка и осигуряване на качеството в рамките на FRAMELOG;
  • Европейски доклад за валидиране на рамката FRAMELOG и Ръководството за оценка и осигуряване на качеството.

Конференцията откри д-р Паоло Бизони, президент на Италианската асоциация по логистика (AILOG). По време на конференцията партньорите в проекта от Белгия, България, Италия и Румъния представиха съдържанието, целите и резултатите от дейностите по проекта FRAMELOG. Участие в конференцията взеха и проф. Сузана Вал – директор на Логистичния център в Сарагоса, Испания, и г-н Давиде Албанези – мениджър продажби в Kuehne + Nagel Италия. Те представиха опитът на организациите, които представляват, и ролята им като страна в „триъгълника на знанието“.

Сред гостите на конференцията бяха представители на образователни институции в областта на логистиката и управлението на веригата на доставките, мениджъри и представители на компании, професионалисти в областта на човешките ресурси и други заинтересовани страни.

Събитието завърши с дискусия върху проблемите и възможните решения за ефективно сътрудничество между образованието, научните изследвания и бизнеса.

За повече информация за конференцията посетете уебсайта на проекта: http://www.framelog.eu

Обобщени резултати от дейностите по проекта може да прочетете в тази брошура.

 

FRAMELOG final conference 1  FRAMELOG final conference 3  FRAMELOG final conference 4  FRAMELOG final conference 5

Консултанска IT помощ

Консултации

Предлаганите решения са фокусирани към потребностите на малките и средни производствени и търговски фирми, търсещи ефективно изразходване на..

Прочетете още >

Обучения

Обучения

Обученията, които Българска асоциация по логистика предлага, имат за цел да повишат конкурентните предимства на Вашата фирма.

Прочетете още >

Експерти под наем

Одит

Във своето развитие всяка една стопанска организация се нуждае в определени периоди от време от тясно профилирани експерти. Наемането на поддържането..

Прочетете още >

Оптимизация на процеси

Решение

Няма нищо по-лесно от това да изглеждаш зает и няма нищо по-трудно от това да бъдеш ефективен… Това правило на Макензи важи..

Прочетете още >

                     logo fontys